loading

Hangi Durumda Sakatlık Tazminatı Alabiliriz?

02-05-2018 23:41    465

TRAFİK KAZLARINDA SAKATLIK TAZMİNATI

 

Trafik kazaları çoğu zaman yaralanmaları ya da kayıplarıyla sonuçlana bileceği gibi bazı durumlarda da ölümle sonuçlanabilir. Sakatlanma durumunda kişinin kendisi ölüm halinde ise ölen kişinin desteğinden mahrum kalan kişilerin zararının giderilmesi için tazminat davası açılması gerekmektedir.

 

Trafik kazası sonucunda yaralanan kişinin 2 türlü maddi tazminat hakkı söz konusu olmaktadır.

 

Geçici İş Göremezlik 

 

Trafik kazası geçiren kişinin kalıcı bir sakatlığının olmamasına rağmen, tedavi gördüğü süre boyunca  iyi olana  kadar çalışmaması ve bu yüzden iş ve kazanç kaybına uğramasıdır.

 

Bu haktan sadece iş sahibi olup çalışanlar değil, aynı zamanda bir işte çalışmayarak günlük işlerini yapamayan kişiler de yararlanmaktadır. (öğrenci,Ev hanımı vb.)

 

Sürekli İş Göremezlik 

 

Trafik kazası geçiren kişinin bir organını kaybetmesi veya işlevinde azalma olması nedeniyle oluşan sakatlıktır. Kişinin sakatlık oranına göre oluşan iş ve güç kaybına göre zararını talep etme hakkı bulunmaktadır.

 

Trafik kazası sonucunda sakatlanan kişinin sakatlık oranı yaş ve gelir durumuna göre yapılacak aktüer hesaba göre alacağı tazminat daimi maluliyet  tazminatı adı altın da gerçekleşir.

 

Trafik kazasında sakatlık  kaybına uğrayanların birçok hakkı bulunmaktadır. Durumları daha ciddi olduğundan sahip oldukları hak ve tazminatlar değişmektedir.

 

Hangi Durumda Sakatlık Tazminatı Alınabilir

 

*  Trafik kazası neticesinde yaralanma veya sakatlık meydana gelmelidir

 

*  Sakatlanan kişinin kazanın meydana gelmesinde  kusuru olmamalıdır.

 

*  Zarar ile trafik kazası arasında illiyet bağı olmalıdır.

 

*  Zarar gören kişi ruhsat sahibi olmamalıdır.

 

Tek taraflı kazalarda kazanın meydana gelmesinde sürücü tamamen kusurlu olduğu için tazminat talep etme hakkı yoktur.

 

Yolcuların ise sakatlık oranı, yaş ve gelirine göre tazminat hakları bulunmaktadır.

 

Çift taraflı kazalarda her iki aracın sürücüsünün kusuru olması halinde, kusur oranına göre trafik sigortası ödeme yapmaktadır.

 

Sürücüler karşı tarafın kusuru oranında tazminat alır…

 

Yolcu konumunda olanlar için ise her iki araçtan talepte bulunma hakkı vardır. Her iki aracın trafik sigortası kusur oranında ödeme yapar.

 

Daha ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. As Hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri  Limited Şirketi.


Etiketler: